Working together for green, competitive and inclusive Europe

Žaliąją Europą kuriame kartu: pokalbiai apie Ignalinos atominės elektrinės likimą, taršą Lietuvos ežeruose ir kitas „žaliąsias” aktualijas

Ar žinojote, kad Ignalinos atominėje elektrinėje vis dar esančių neišmontuotų metalo konstrukcijų užtektų net 16-ai Eifelio bokštų? O ar girdėjote, jog Lietuvoje kasmet susidaro apie 163 tūkstančiai tonų pavojingų atliekų? Aplinkosaugos ir švarios energetikos temos šiandien tampa vis aktualesnės ir praktiškesnės bei daro įtaką ne tik valstybės, bet ir kiekvieno piliečio kasdienybei.
 
Centrinė projektų valdymo agentūra Lietuvos visuomenei pristato diskusijų ciklą „Žaliąją Europą kuriame kartu“, kuriame žurnalistas ir laidų vedėjas Aurelijus Bezekavičius kalbina Norvegijos finansinio mechanizmo finansuojamos Aplinkosaugos, energetikos ir klimato kaitos programos lėšomis įgyvendinamų projektų vykdytojus bei šių sričių ekspertus. Keturiose diskusijose įvairių Lietuvos institucijų atstovai nagrinėja vandens taršos ir pavojingų atliekų, energetikos, civilinės saugos ir kitus su aplinkosauga susijusius klausimus.
 
CPVA iniciatyva parengtas diskusijų ciklas finansuojamas Norvegijos finansinio mechanizmo Aplinkosaugos, energetikos ir klimato kaitos programos lėšomis. Šios programos lėšomis įgyvendinamais projektais siekiama prisidėti prie jūrų taršos stebėjimo, pavojingų atliekų identifikavimo, civilinės saugos ir kitų sistemų diegimo bei veiklų gerinimo. 
 
 
 
Bendraukime