Naujienos

Komunikacija kitu kampu

Rugsėjis – ypatingas mėnuo, primenantis kaip svarbu mokytis ir nuolat tobulėti. Tad Finansų ministerijos Komunikacijos skyrius į teminį susitikimą sukvietė Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų programų komunikatorius.
 
 
Apie visą tai, į ką svarbu atkreipti dėmesį, skaitant Finansinių mechanizmų komunikacijos gaires, buvo kalbama Ilmos Skukauskaitės pranešime. Daug patirties ne tik komunikacinių projektų valdyme, tačiau ir komunikacinių strategijų rengime, projektų vertinime ir kontrolėje turinti Ilma, susitikusi su komunikacijos specialistais, ne tik pasakojo, kas svarbu komunikuojant „grantus“, bet ir klausė, ką galima būtų padaryti, kad komunikatorių darbas taptų paprastesniu ir efektyvesniu.
 
Susitikime buvo iškelta daug specifinių klausimų ir patarimų dėl formuluočių ir vertimų iš anglų kalbos. Visa tai, pasak Ilmos Skukauskaitės gula ant jos darbo stalo ir jau visai netrukus Finansų ministerija pažada sugrįžti su atsakymais.
 
Seminaro „Socialinių medijų reikšmė ir jų pasitelkimas Finansinių mechanizmų komunikacijoje“ pranešėjų vardai gerai žinomi Lietuvos kontekste. Nenuostabu, kad mokymai, net ir be reklamos sulaukė didelio susidomėjimo. Seminaras buvo organizuojamas hibridiniu būdu : gyvai  Arkangelo konferencijų ir meno centre dalyvavo daugiau nei dvidešimt komunikacijos specialistų, o dar 120 dalyvių renginį stebėjo „zoomtv“ platformoje.
 
Skaitmeninių inovacijų ekspertas Arnoldas Lukošius specialiai seminaro klausytojams parengė pranešimą apie mūsų pačių skaitmeninę reputaciją. Daug patirties žurnalistikoje ir skaitmeninėje komunikacijoje turintis Arnoldas Lukošius pristatė pagrindinius socialinių puslapių veikimo principus, asmens  identiteto kūrimo socialinėje medijoje ypatumus ir grėsmes.
 
Aistis Zabarauskas, buvęs prezidento Gitano Nausėdos komunikacijos vadovas žino, kas yra gaisrų gesinimas komunikacijoje. Aistis visada savo mokymuose pabrėžia, kad visai nesvarbu, kokia tai krizė darbinė ar asmeninė, pagrindiniai jos valdymo principas išlieka tie patys. „Ir užduotis valdant krizę visada išlieka ta pati: likti žmogumi, neteisti ir neieškoti kaltų.“ – sako Aistis Zabarauskas. Aisčio paskaita buvo sutikta su ypatingu dėkingumu. Po paskaitos ilgai netilo padėkos tiek gyvai tiek zoomtv platformos komentaruose.
 
Abejingų nepaliko ir rašytojo, filosofo Kristupo Saboliaus paskaita apie tai, ką reikia žinoti kuriant ar pasakojant istoriją. Juk istorija gali būti tuoj pat pamiršta arba  ji gali tapti  legenda. Istorijos pasakojime yra keli principai, kuriuos būtina žinoti. Ir tie principai nėra tie, apie kuriuos dažniausiai yra kalbama komunikacijos mokymuose. Kristupas Sabolius rėmėsi savo kaip kinoscenaristo patirtimi. Tad jis kalbėjo daugeliui nauju, netikėtu  kampu.
 
Pažvelgti į savo darbą iš šalies ir įkvėpti naujo oro – toks buvo šio susitikimo tikslas. Vertinant atsiliepimus apie renginį, organizatoriai suprato, kitais metais reikės kartoti. Pasiteisino.

Media galerijos

Bendraukime